apr
14

Oaks @ Dragons – Referat

Frederikssund Oaks spillede i weekenden sæsonens første kamp i kvalifikations ligaen. Som oprykker skulle de møde sidste års nummer 2 i divisionen og slutspilsdeltager Holstebro Dragons.
Vi havde mange nye ansigter med i truppen og det var spændende, at se de nye drenge i aktion.
Holstebro vandt coin-toss og valgte, at smide deres angreb på banen. Oaks Defense viste at de var klar og leverede hårdt fysisk spil fra start. De forcerede et hurtige punt fra Holstebro og Oaks angreb gik på banen.

2 gode løb fra Lasse Rydell og Jonas “JJ” Jørgensen bragte bolden ind på Holstebros banehalvdel. Den offensive linje vidste rigtig god energi og fysik. En misforståelse gav dog et tab på 2. down som bragte Oaks ud i en svær 3. Down. Her missede Oaks et kast til Mikkel “Ålen” Svendsen. Oaks måtte derfor punte den på deres opening drive. Ikke den start vi havde håbet på.

Holstebro fik lidt mere gang i angrebet på det efterfølgende drive hvor de ramte et kast ned langs højre sidelinje for omkring 30 yards. Dog lukkede forsvarret hurtigt ned efterfølgende. Mikkel “Ålen” Tacklede først recieveren for et loss. Dernæst viste forsvarslinjen med de nye tilføjelser Nicklas Alberts, Simon Hoeg og Oliver Storgaard samt veteranerne Dennis Andersen og Mads “Oslo” Olsen imponerende fysik og power. Bagved dem roamede “Super Smash Brothers” Uraia Tabua og Ludvig Tving Stauning sammen med den tilbagevende Christian “Daddy Chröll” Ketelsen.

Holstebro puntede derfor bolden til Oaks som måtte starte dybt i eget territorium. Lasse Rydell startede drivet med 2 flotte løb. Først til venstre hvor han undveg 3 Holstebro spillere. Dernæst tog han et sweep 35 yards ned af banen. Efter et par kast stod Oaks på Holstebros 6 yard linje, der blev desværre kastet en interception af Jonas Jørgensen.

Oaks forsvar kom dog på banen og viste enorm gejst og Nicklas Alberts lukkede fuldstændig ned for det første løb for – 2 yards. Derefter forsøgte de sig med et kast, men Uraia Tabua viste en flot og sikker tackling og stoppede recieveren før han kunne få nogle yards. Oaks forcerede derefter et punt og modtog bolden inde på Dragons banehalvdel.

Det var nu der skulle kapitaliseres på 2 gode drives, hvor man havde endt uden et slutprodukt. Endnu et godt løb af Lasse Rydell satte Oaks op i Dragons “Red Zone”. Et kast fra “JJ” til “Ålen” bragte Oaks ned på 6 yard linjen igen. Denne gang var det et Sweep til Lasse Rydell hvor han sprintede og kastede sig ind over den første Pylon. Flot løb og Oaks var nu på tavlen for første gang i det nye år. Efterfølgende 2pt. conversion blev grebet af Joakim Falk. 8-0 Oaks.

Holstebro Dragons modtog bolden i god field position da kickoff ramte jorden og “bouncede” ud af banen. Dette udnyttede de i første omgang til, at løbe et flot løb ned langs højre sidelinje for omkring 40 yards. Forsvarslinjen trådte dog i karakter igen og stoppede et løb fuldstændig for et tab og dernæst kunne Jonathan Slott Jensen lave en interception som han returnede til Oaks 30 yard linje.

Oaks fik ikke helt gang i angrebet på det næste drive og en misforståelse gav et tab yards som førte til et punt.
På 3. down undveg Holstebros “QB” flot 3 Oaks defendere og undgik et sack hvorefter han leverede et flot kost til sin reciever for en ny første down. Holstebro var nu igang med et “hurry up” tempo eftersom det var lige før halveg. Oaks forsvar smækkede porten i til sidst og holdte Holstebro ude af Endzone.

Halveg 8-0 Oaks.

Kickoff return af blev grebet af Simon Hoeg og returneret ned til Holstebros 25 yard linje. Efter ikke rigtig at have fået noget ud af det på 1. down lykkedes det via et løb Fra Rydell at komme ned omkring 10 yard linjen. Her ramte “JJ” Mathias “QB1” Brøndum Svendsen for en touchdown i højre side. 2pt attempt missed pga. incomplete pass. 14-0 Oaks. En fantastisk start på 2. Halveg for Oaks.

Holstebro svarede igen med endnu et dybt kast som skaffede dem omkring 40 yards ned langs sidelinjen igen. Et par spil senere fandt Holstebros QB en reciever i endzonen denne gang var det i venstre side. Efterfølgende 2pt. attempt no-good da Jonathan Slott Jensen slog bolden i jorden. 14-6 Oaks.

På 1. down beholdte Oaks aggressiviteten og tog et dybt skud mod “Ålen” som kun lige missede med et par centimeter ellers havde det været et langt touchdown. Et loss på næste spil og et scramble af “JJ” førte til at Oaks måtte punte bolden.

Holstebros returner blev dog ramt lige efter han havde grebet bolden og fumblede den. I bunken fik Oaks raget bolden til sig og derfor kunne Oaks beholde bolden. men denne gang var det i
Dragons territorie. Et fantastisk catch af Mads “Officer” Dahl flyttede kæderne på et catch hvor han vidste stor fysik ved, at holde bolden mens han fik et hit. 2 tunge løb af Lasse og Ludvig satte Oaks op i en 3. og kort. Her tog Oaks skuddet mod endzone og Jonas Jørgensen ramte Mathias “QB1” Svendsen for en spektakulært touchdown hvor Mathias var inde og hente bolden inde over forsvarspilleren. 2pt grebet af Joakim Falk som viste sikre hænder. 22-6 Oaks.

Dragons arbejdede sig metodisk ned af banen på det efterfølgende drive via et par flotte kast og løb. Pludselig stod de på Oaks 10 yard linje og bankede på. Det var derfor vigtigt at Oaks slog bremsen i og beholdte momentum. Et sack af Jacob Videbæk bragte Oaks i en god position og efterfølgende var Mads “Oslo” tæt på, at lave en flot interception på en screen som han havde læst. På 4. down udfordrede Dragons “Ålen” og blev interceptet i end zone.

Oaks fik ikke noget ud af et løb på 1. down og efterfølgende missede Simon Hoeg og Mikkel Svendsen lige akkurat 2 dybe kast fra “JJ” som ellers ville have givet en masse yards.

Et kort punt gav Dragons en god field position hvor de startede på
Oaks 45 yard linje. Det var nu Oaks forsvar endnu engang skulle vise viljestyrke og slukke håbet for Dragons comeback. Stærke tacklinger forcerede Dragons i en 4. down hvor QB’en blev sacket i en sandwich af Simon Hoeg, Oliver Storgaard og Jacob Videbæk.
Oaks angreb beholdte den aggressive mentalitet og gik dybt på 1. down til Mikkel “Ålen” Svendsen som denne gang hev kastet ind og sprintede i endzone. Efterfølgende 2pt no good – incomplete pass. 28-6 Oaks.

Oaks forsvar forcerede endnu engang en 4. down og denne gang havde Uraia Tabua stilt sig ned som returner. Han modtog bolden og vævede igennem Holstebros forsvar og tog den hele vejen til endzone. 2pt blev løbet ind af Lasse Rydell.

Slutresultat 36-6 Oaks.