sep
22

Semifinale

I Lørdags tog Frederikssund Oaks imod Ørestaden Spartans i årets 3. opgør mellem de 2 klubber. Tidligere har begge klubber vundet en kamp hver og det var derfor d. 3 og afgørende kamp i første runde af slutspillet i 2. Divison. Der var mødt en masse mennesker op og der var en elektrisk atmosfære med amerikaner biler, musik og duften af grill.

Der var lagt op til en intens og fysisk kamp efter Spartans sidste weekend slog Oaks. Tonen blev sat fra starten da gode tacklinger fra Mads ”Oslo” Olsen og de fysiske linebackers ”Super Smash Brothers” Ludvig Stauning og Uraia Tabua tacklede fysisk så lyden af pads mod hinanden kunne høres på banen.

Tonen var sat og på angrebet stod Lars Pløk for nogle eksplosive spil efter korte kast fra quarterback Jonas Jørgensen, Derudover viste Mads Dahl lækre hænder og hev nogle lange kast ind ved at bruge sin fysik til at skærme de mindre modspillere væk fra bolden. De flotte kast blev matchet af tunge løb fra Ludvig Stauning og Uraia Tabua. Da Ørestadens forsvar var blevet banket lidt møre af de tunge løb kom Mads ”Oslo” Olsen ind og løb bolden til en touchdown, efterfølgende ekstra point blev sat ind af Onur Kör, 7-0 til Hjemmeholdet.

Oaks forsøgte et ”hurry up” drive i slutningen af første halveg og fik også spillet sig ind i field goal range men sparket blev blokeret og dermed misset. Det var derfor en lille føring der blev taget med til halveg.

I anden halveg fortsatte det fysiske spil og de to forsvar kæmpede og kæmpede og får Oaks kunne det mærkes at deres sædvanlige dybe trussel Mikkel Svendsen sad ude med en skade.

På et drive i anden halveg kastede Oaks en interception og på den efterfølgende tackling blev Mathias Svendsen smidt ud af kampen for ”targeting” publikum kvitterede med en ekstra tænding da de ikke følte den straf var berettiget. Kampen fik lige 10% ekstra.

Oaks fik endnu en gang kæmpet sig ind i field goal og forsøgte at komme foran med 2 scoringer men denne gang gik sparket lige udenom stolperne.

På det efterfølgende drive lykkedes det Ørestaden Spartans at drive bolden ned af banen. De kom ud i en afgørende 4. down i Oaks Redzone og selvom publikum forsøgte det bedste de kunne at støtte drengen så fik Spartans konvereret den afgørende down og fik 4 nye forsøg indenfor 10 yard linjen. Et godt løb fra Spartans QB sikrede en touchdown og kampen var nu 7-6 til Oaks. Spartans skulle forsøge det afgørende field goal og forsøge at udligne kampen til sidst. Men et godt pres fra Uraia Tabua, Lars Pløk og Ludvig Stauning gav plads til veteranen Lasse Haizmann kunne få hænderne på bolden og blokere den. Kæmpe jubel på sidelinjen og hos tilskuerne. 7-6 Oaks.

Oaks angreb formåede dog ikke at holde bolden længe og Spartans fik nu et sidste forsøg med små 3 minutter tilbage af kampen til at forsøge at score. Oaks fik tvunget Spartans ud i en lang 3. down og de skulle derfor kaste bolden. Kastet blev interceptet af rooke Hasan Youssef som returnerede den til en touchdown men en straf på Uraia Tabua og Lars Pløk gav bolden tilbage til Spartans med 4 nye forsøg. Men Oaks forsvar holdte stand og sikrede sejren. 7-6 til Oaks.

Det betyder at de skal på udebane Søndag d 25/10. og spille finale om opryking til Kvalifikations Ligaen (1. Divison), modstanderen er Svendborg Admirals.